Tenk fort redd miljøet!!!

img_1168
Klassen har fått en konkurranse der vi må spare på ting, og forurense mindre. Det innebærer at vi må ta bilde av all søpla vi produserer, og Bruke mindre energi. Gruppe jeg er på har bestemt at vi skal prøve å:

– Dusje kortere: redusere oppvarmingen av vann. Max dusje tid er 10 minutter hvis du dusjer annenhver dag. 5 min hvis du dusjer hver dag.
– Bruke mindre sjampo: vi kan maks bruke to typer såper pr dusj.
– Bruke mindre sminke: Herman og jeg har bestemt at jentene på gruppa må bruke mindre sminke. Det kan være minst 2 ganger i uka de blir nødt til å ikke bruke sminke. De har enda ikke gått med på det.
– Kaste mindre mat: spise opp rester, eventuelt lage det om til annen type mat. Hvis ikke så må du lage akkurat nokk til de som skal spise.
– Spise mindre kjøtt: vi er blitt enige om at vi må spise litt mindre kjøtt.
img_1169Bruke mindre energi: huske å slå av lys når vi er ferdige i et rom. Det er også viktig at vi ikke unødvendig med strøm. Vi passer også på å dra ut ladere når de er ferdig. Buss er en ting som de som bor langt unna bruker, men hvis de skal til noen steder nærmere krever vi at de sykler.
Kildesortere: alle på gruppa kildesorterer så den er i boks.
Vi har også en inkjøpstopp for å forhindre at vi kjøper nye ting vi ikke trenger. Vi kan isteden reparere de gamle klæra vi har.
Jeg har bestemt at jeg ikke skal bruke voks denne uka.

Denne konkuransen varer i en hel uke og begynte på mandag den 14/11 2016. Den er egentlig mest for at vi som elever, og som skal ta over denne kloden som neste generasjon skal vær bevisst på hva vi kan gjøre for å forurense mindre. Vi må alle bidra litt for å holde nede den globale oppvarminga. Det blir bare et større og større problem. Det er ingen vits i å tenke at det gjør ikke noe om jeg kan forurense så mye jeg vil, for det betyr ikke noe om jeg slipper ut noen tonn co2. Alle må bidra, for alle er like viktige for jorda, alle er med på dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *