Miljøuka – Nå er det slutt

img_2505Ja, da er det slutt. Slutt på denne uka. Det har vært veldig kult å jobbe med dette temaet og jeg har lært veldig mye om miljøet og om hvordan vi skal ta vare på det. Men hva har jeg og gruppa mi gjort denne uka for å være så mest mulig miljøvennlige som mulig? Jo, først og fremst har vi alle prøvd å kutte ut på bruken av bil. Når det er mulighet så ble det tatt buss, dette gjaldt Matilde og Thea siden de bor et godt stykke unna skolen og måtte enten ta buss eller bil, uansett. Jeg personlig har kun tatt buss en gang denne uka, og det var når jeg skulle hjem fra byen på mandag. Ellers har det nok blitt brukt bil to ganger, men det var ikke bare meg som satt på. Utenom dette har jeg kun gått, til og med i dag (18.11). Jeg hadde lyst til å ta buss, eller bli kjørt fordi det snødde ganske mye, men jeg gikk for det. Frida og Thea har kuttet ganske mye ned på sminker uken, mens Matilde brukte nok mest, jeg bruker selvfølgelig ikke sminke så dette har ikke vært noe problem for meg. Bruken av dusj har også blitt kuttet ganske mye ned på alle sammen. Dette er noe som er ganske bra fordi det blir mer varmtvann igjen, regninga blir billigere og det er samtidig bra for miljøet. Jeg personlig kunne nok ha kuttet enda mer ned på dusjinga, men jeg har jo kuttet ut en god del så jeg er ganske fornøyd.  img_2506

Når det kommer til den delen som har med kildesortering, synes jeg at alle på gruppa har gjort en veldig god jobb. Thea foreslo at matavfallet kunne gis til hønene hennes, noe som jeg synes var en ganske god ide. Når det kommer til hvor mye jeg personlig har kastet av søppel, vill jeg si at det er mye mindre enn det som vanligvis kastes. Jeg er ikke den eneste i familien som kaster søppel så jeg har ikke all skylda for hvor mye søppel som er blitt kastet. Men det er en stor forbedring over hva vi har kastet før. De andre på gruppa bar også gjort en veldig god jobb med å kaste søppel, eller kildesortere generelt. Noe jeg har vært veldig obs på denne uka er hva som tilhører plastavfall og hva som tilhører restavfall. Vanligvis pleier jeg å kaste det meste i restavfall, men siden dette var en miljø-uke måtte jeg være helt sikker på hva som tilhørte hva. Sånn ellers har jeg prøvd å huske å skru av lysen når jeg går ut av forskjellige rom og bruke vedovnen mer enn varmeovnen. Siden det ikke har vært så veldig kaldt denne uka har jeg ikke fyrt opp i vedovnen, men jeg har jo husket å skru av alle lysene når jeg går ut av et rom. Så jeg vill nok si at denne uka har vært en ganske miljøvennlig-uke og noe som jeg burde gjøre oftere, eller i det hele tatt når det er mulighet.

Når det kommer til hva jeg skal gjøre i fremtiden vill jeg nok si at jeg skall prøve å være så mest mulig miljøvennlig som mulig, men jeg kommer nok til å støte på noen utfordringer. En av de kan være om jeg skal reise langt og jeg har en bil, så kan det bli billigere med bil og da er det nok bilen jeg kommer til bruke. En annen utfordring jeg kanskje kommer til å støte på er om jeg flytter inn til en leilighet og det kun er varmeovner der. Da kan jeg ikke bruke peis eller vedovn, men kommer nok til å gå bra. Noe annnet som jeg kanskje kommer til å gjøre i fremtiden er å spise vegetar mat. Det er noe jeg ikke gjør nå, men kanskje får lyst til å prøve ut seinere. Så jeg vill nok si at jeg er ganske miljøvennlig nå og kommer til å være det i fremtiden også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *