En tur til Danmark!

Vi bestemte oss for å dra til Danmark.
Når vi først ankom så la vi merke til hvor flatt det var.
Vi som kjem fra Norge er vant tel hvor mange fjell det er.
Folka i landsbyene var veldig greie mot oss.
Landet ser kanskje veldig lite ut på kartet, men landet har mye å by på.
Det var som regler veldig varmt der, så da dro vi til de nærmeste strendene.
Strendene var fylt med hvit sand.
Vi leide ei hytte på et sted som het Nord-Jylland med en av de beste strendene Danmark har å tilby.
Vi var ikke bare ved strendene, vi var også i København.
I København var det mange folk, og veldig mange cafféer.
Det var museer og kinoer.
Vi sov på hotell Kong Arthur.
Når vi gikk inn på rommene våres la vi merke til hvor hvitt det var og at sengene var store med to puter hver.
Vi hadde et nattbord hver, på de var det en lampe og vifte.
Rundt i rommet var det dekorert med lamper, vaser og bilder.
Når vi skulle ha frokost, middag eller lunsj, så trengte vi bare å ta heisen ned 3 etasjer og vi kom rett inn i spisesalen.
Vi dro ut på byen og så en film i 4d, filmen var ikke lang i det hele tatt.Siden maten på hotellet ikke var så god, dro vi på en biff restaurant.
Maten på biff restaurant’n var utrolig god.
Neste morgen var det å pakke sekkene og komme oss på veien igjen

 

I dag hadde vi et intervjue med en dame som lever i København. Alt hun sa oversettet vi til Norsk.
I 12 februar gikk vi rundt og spurte mennesker om de vil bli intervjuet om hvordan det er å leve i Danmark. Meste parten av mennesker forstå oss ikke.. men! Det var en dame som var Norsk og bodde i Danmark for 13 år, hun sa at vi kunne intervjue henne. Dette er intervjuet.

– Hallo, hvordan går det?
Hei, det går helt fint!

Det er bra, hvordan er det her i Danmark sytes du?
Det er veldig fint sted og folket er veldig snille.

Hva er det som er fint her i København?
Folket, byen, fargene, kanalene, alt her i København jeg sytes er veldig fint men noen ganger regner det bare litt for mye.

Hva med politiet og sykehus?
Sykehus har gratis behandling for deg og politiet er veldig snille også, de snakker og noen ganger har gøy med de andre! Det er veldig koselig!
Hvordan er maten sytes du?
Maten er veldig godt, mye mer spesielt en i Norge. Så jeg sytes at maten kan spisse mye av men ikke for mye av det.

Har du noen favoritt steder?
Ja, en av mine favorittene er kirketårnet i Vor Frelsers Kirke. Det er bare så fint der, jeg går forbi der hverdag, da jeg er på vei til jobben.

OK, takk for snakken ha en god fag videre.
Dere og, Hadde!

Det var intervjuet! Som vi ser her er det ganske fint å leve i København. Det er godt mat der, snille folk, gratis sykehus og veldig hyggelig politi! Men det eneste negative ting her i København er at det kan regne litt for mye. Men resten av tingene er veldig positive og det er ganske fint sted å bo

 

I dag bestemte vi oss for å ta en tur til Legoland. Vi tok en buss som varte litt i underkant av 45 minutter. Da vi ankom Legoland fikk vi en veldig sterk følelse om at det var Legoland vi hadde ankommet. Først og fremst stod det jo Legoland ved inngangen, men det var jo også et veldig lego-aktig tema. Vi ble møtt av noen som jobbet der, selvfølgelig i et lego tema. De fortalte litt oss om hva Legoland hadde å by på og at vi ikke måtte klatre over noen gjerder som ledet til noen av attraksjonene, siden det kan være livsfarlig om en av attraksjonene hadde kommet i full fart mot oss, det hadde skjedd en gang og det endte ikke bra.

Så når vi endelig hadde tatt oss til rette og da var vi endelige klare til å kjøre noen av attraksjonene Legoland hadde å by på. En av de karusellene vi prøvde var blant annet Viking River Splash. Dette er en 438 meter lang tur med et 8 meter langt fall. Dette var veldig gøy til å være den aller første attraksjonen jeg prøvde, siden jeg har jo aldri vært på Legoland før. Det tok ikke lange tiden før vi greide å rote oss bort siden Legoland her i Billund er jo hele 140 000 kvadratmeter!

På denne tiden av året var Legoland ganske fult av mennesker. Legoland er jo faktisk Danmarks største turistattraksjon utenfor København, men Legoland er Jylland’s største attraksjon. Resultatet av dette er at det var lange køer og det tok en god stund før vi kunne gå over til neste attraksjon, men det var verdt å vendte så lenge som vi gjorde siden attraksjonene var veldig morsomme.
Dette var en dag som jeg vi aldri kommer til å glemme!