Reisen gjennom Norge.

Tula, Helene og Marius har vært på reise i Norge, dette er alle stedene de har vært og hva de har opplevd. De har lært veldig mye nytt gjennom reisen.

Nasjonalforsamlingen i Norge ligger i Oslo. Stortinget er Norges Nasjonalforsamling. På stortinget er det mange ting som foregår. De har høringer, politiske avstemninger. Norge er et demokrati. På stortinget sitter Stortingsrepresentantene og Representerer folket. Den viktigste oppgaven til stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen. Det er Også nasjonalforsamlingen som setter skatter. Det er stortingsvalg hvert fjerde år i september. Det Erna Solberg som er statsminister nå. Og det er hun som er Høyres leder. Alle norske statsborgere som er over 18 år kan stemme på hvilket parti dem vil og si det dem vil. Det partiet som får flest stemmer vinner. Man kan velge i mellom Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstreparti, Venstre og Miljøpartiet De Grønne.

Når jeg, Tula og Helene var på stortinget syntes vi bygget var kjempe svært. Vi sto utenfor og skulle gå inn. Også gikk vi inn i salen og så oss rundt. Vi syntes det var litt rart med rød og grønn stemme knapp.

Her kan du se stortinget til Norge som ligger i Oslo. Bygningen ligger i Karl Johans gate 22. Bygningen blei ferdigstilt den 5 mars. 1866. Det var en svensk arkitekt som het Emil Victor Langlet som tegnet stortinget i 1866. Emil har tegnet mange andre bygninger i Norge som for eksempel Drammens børs og Drammens teater.

Etter vi hadde vært på stortinget leide vi oss inn på et vandre hjem som het Oslo Vandrerhjem Haraldsheim. Der hadde vi det koselig og spilte kort også la vi oss.

Vi har besøkt det kongelige slottet i Oslo. Det er om sommeren man kan besøke slottet. Det ligger i enden av Karl Johans gate og er omringet av slottsparken. Omvisningen inni slottet varte i omtrent én time. Jeg synes det var utrolig fint. Da vi kom inn virket det veldig rent og pent. En dame fulgte oss igjennom omvisningen og fortalte oss om slottets historie. Hun var veldig flink til å fortelle, men Marius kjedet seg. Slottet er vist veldig gammelt, og ble opprinnelig bygd for Kong Håkon lll, men var ikke ferdig bygd før i 1849. Slottet ble også renovert for noen 20 år siden. Kongefamilien bor der nå, og er veldig heldige. Helene og jeg skulle ønske vi kunne bo der.

Inni slottet fikk vi se mange rom. Rommene var ministersalongen, statsrådssalen, den hvite salong, Kong Håkon Vll suite, øvre vestibyle, fugleværelset, speilsalen, daglig spisesal, lille festsal, store festsal og store spisesal. Det var veldig spesielt og fint. Favorittrommet til Helene var den hvite salong. Slottet har også en egen kirke på innsiden. Billettene våre kostet til sammen 375,- kr. Det koster 135,- kr for en voksen billett og 105,- kr for en barnebillett. Vi er all glade for at vi dro og kommer nok ikke til å glemme det med første. Etter vi hadde vært på slottet dro vi tilbake til hotellet vårt.

Norge er kjent for den fortryllende naturen som er strakt ut over hele landet så selvsagt dro vi til noen fine naturområder i Norge. En av de mange stedene vi dro til var Trolltungen i Stavanger. Vi fant ut før vi dro ditt at Trolltunga ligger 1100 moh og er en steinformasjon som står horisontalt ut fra fjellet rundt 700 meter over Ringedalsvatnet, i Skjeggedal ved Tyssedal i Odda kommune, Hordaland fylke. Jeg og Tula var sykt redd for å gå ut til kanten av den steinen, men det brydde ikke Marius seg om å bestemte å dytte oss til kanten. Når vi alle tre var på kanten ble vi alle helt stille. Utsikten var sykt sjokkerende. Etter vi var der noen timer begynte vi å bli sykt sultne da valgte vi å dra å spise. Vi spiste på en kinesisk restaurant som het Far East i Stavanger

Så dro vi til Senja i Troms som faktisk er Norges nest største øy etter Hinnøya. Jeg tok selvfølgelig litt research om Senja før vi dro ditt og fant ut at øya har et areal på 1 589,35 km² og i underkant av 8 000 innbyggere. Marius var ikke helt positiv til å dra ditt fordi han i stedet for ville dra å kjøre gokart. Jeg og Tula likte veldig godt atmosfæren som var der. Etter at vi var der noen timer dro vi til hotellet og dagen etter dro vi hjem igjen. Alt i alt så var reisen veldig fin.