Sverige

Gammelstads kirkeby:

I går besøkte vi «Gammelstads kirkeby». Med en gang vi kom inn fikk vi en god følelse i magen, plassen var så fint. Vi reiste fra Storuman til Luleå. Det ligger nord-øst i Sverige, så det tok litt tid å dra dit. Men det var verdt det. Vi gikk inn i den lille «byen» det var mange røde hus på rekke oppover gatene. Været var flott og sola skinte over byen. Vi kom til sentrum av byen og i midten var det en stor steinkirke fra (1400-tallet).
Vi gikk bort til en besøkende som kom fra Sverige og spurte hva de røde husene ble brukt til.
Han sa at han hadde besøkt Kirkebyen helt siden han var en liten gutt, alle de røde husene ble brukt til folk som hadde reist langt for å komme til kirke byen. Han fortalte at rundt den store steinkirken var det 400 røde hus. Det var en eldre mann, rundt 75-80 år gammel. Jeg spurte om han hadde bodd i ett av husene før, han svarte med at han pleide å bo i husene nærme steinkirken, han beundret den så mye. Den betydde visst mye for han.
Vi gjorde nesten ingenting der. Vi bare gikk rundt å så på ting. Jeg begynte å tenke på hvor gammelt det er, det var et historisk sted, mest pga kirken. Hvor lenge det hadde stått der uten å bli revet ned. Vi var der i ca 3 timer. Det begynte å bli mørkt så vi bestemte oss for å ta den lange veien hjem til hotellet igjen.

Hvilken religion. Besøk hellig hus.
Sverige har mange forskjellige religioner akkurat som Norge. Både Muslimer & Kristne, mange flere også. De fleste som bor i Sverige er kristne.
Meg Omid og Ida dro mange steder rundt om i Sverige.
Vi har besøkt gamla stan, Gamla stan er en liten øy i Stockholm som da er gamle byen i Stockholm. Gamle stan er ikke så stor arealet er 0,36 km² også bodde det 3006 mennesker der i 2006. Idag var vi i denne gamlebyen (gamla stan), når vi kom til gamle byen så vi mange severdigheter som Nobelmuseet, Stockholms slott, Stortorget, Storkyrkan, Tyska kyrkan og Riksdagshuset. Vi var jo ikke bare på Gamle stan vi var rundt i Sverige også. I Sverige er det mye skog og innsjø, det bor også mest mennesker i sør. Når vi kjørte rundt i Sverige så vi mange jorder. I Sverige er det mange jorder som de dyrker hvete, poteter og sukkerbete. Å reise rundt i landet er ganske spennene fordi det er mange steder vi ikke har vært.
Hvilken valuta har Sverige? Besøker du et i-land eller et u-land? Fortell om økonomien og industrien. 1 NOK = 1,068 SEK

Når jeg var i Sverige så skulle jeg kjøpe en pakke tyggis, butikkmannen sa at det koster 9 SEK. Så det jeg gjorde var å gange 9 med 1,094 som ble 9,846.
1 NOK = 1,068 SEK
1 SEK = 0,94 NOK

Jeg var litt nysgjerrig på hvordan økonomien og industrien var i Sverige, så jeg gikk til et rådhus å spurte «Hvordan har økonomien og industrien vært i Sverige»?
Hun som jobbet i resepsjonen fortalte meg at «fra midten av 1800-tallet tok industri over for jordbruk som viktigste næring, og industrien fortsatte å øke fram til midten av 1970-årene. 1980-årene ble det vanskeligere for industriene på grunn av de fikk mindre varer enn før og lav økonomisk vekstrate».