Kongen rømte en natt i juni 1791, han ble sett i en elegant hestedrosje. Det kunne virke som om han hadde godtatt det som skjedde, men han hadde egentlig lyst til å knuse revolusjonen.

Det virket som om kongen og familien hans hadde aksepterte det som hadde skjedd, men det var ikke sant. Han hadde mest lyst til å knuse revolusjonen. Men han var ubesluttsom, og kongefamilien hadde brukt opp masse av pengene på kjoler, og fester. De hadde også sendt penger for å hjelpe amerika. Folke trodde heller ikke at de trengte penger fordi de hadde så store fester så ofte.

Nå orket han ikke mer. Hele kongefamilien lagde falske dokumenter der de het noe annet en det de egentlig het, de kledde seg ut som tjenere også. En juninatt i 1791 kom en elegant hestedrosje ut av Paris, og det var kongefamilien med to tjenere.

Da de hadde kommet seg til byen Varennes nesten på grensa til Nederland. De ble stoppet og sendt tilbake til Paris.

Når de kom tilbake igjen til Paris var det store menneskemengder som tok imot dem med iskald taushet.