Kvinner går til angrep!

Riket går i under gang!
Kongen har ikke gitt opp å gi motstand til de store forandringene, og han vil ikke underskrive vedtaket om adelen og kirken gamle rettigheter skal bort. Kongen også samlet soldater rundt «slottet i Versailles».

De som støtet revolusjonen, ville se hva kongen og dronninga drev med. I dag samlet kvinnene i Paris og laget et slags tog. Det var tusenvis av kvinner som var med i toget, og de var bevæpnet. Kvinnene tok en 3mil reise til «slottet i Versailles» og de ropte i mens «Brød til Paris!» «Brød til Paris!». Når kvinnene kom fram til slottet, drepte kvinnene noe av kongens soldater. Når kvinnene brøt seg in i slottet fant kvinnene dronninga og jaget hun rundt i salene. Kongens soldater prøvde å beskyttet slottet men de klarte ikke.
Dronninga og kongen fikk fryktet fra slottet til en liten gull belaget vogn som de dro med til Paris.

Kvinnene får uttrykke seg!
Det er mange kvinner som følger den gull belaget vogn, men kvinnene klarer ikke å ta igjen vogna.
Mange av kvinnene er sliten av den grusomme dagen. Mange av kvinnene gadd ikke svare på spørsmålene mine men en av dem fikk jeg intervjuet.

Kvinnen forteller «Du måtte ha sett hvordan dronninga løp, hun bare skrek og satt fast i de dørkarmene med den store kjolen sin! Noen av kongens soldater prøvde å stoppe våre, men de mislyktes. Vi bare stakk en høygaffel på vær av dem.»image

Tror du at kongen vil gi opp alt motstanden?
Vel, kongen må gi alt motstanden opp fordi, vis vi forsetter må han bare gi opp den franske samfunnet fordi den bare kollapser. Jeg tror ingen vil betale han skatt fordi det er ikke rettferdig. Så vis han får ikke penger han kan jo ikke gjøre noe uten det, eller må han bytte regler om skatt eller ta ned prisen på skatt.

Hva skal dere kvinner gjøre etter på?
Kvinnen mener hun vet ikke, kanskje det kan skje noe. Men hun tenker vis det skal skje noe, skal kvinnene samles igjen og prøve å gjøre det samme og angripe dem igjen, hun også lurere på hvor hun skal samles vis det skal skje igjen. Hun skal spørre de andre kvinnene om det, kanskje de vet noe om det, mener kvinnen.

Kongen flytter!
Når kongen kom fram til Paris, innrømmet han at adelens privilegier falt bort, folk reagerte på det fryktelig, også flyttet han til Paris.

Harald

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.