Kongefamilien svikter Frankrike!!

Kongefamilien svikter Frankrike!!
MATILDE SPERRUD
—————————–
Publisert 9.6.1791

Kongefamilien rømte i går kveld.

Kongefamilien rømte i går kveld.

 

Kongefamilien var ikke tilstede på slottet i Versailles går kveld. Konstabel forteller at det kan ha vært et forsøk i å rømme. Etter alle de voldelige og brutale handlingene i Frankrike så virker det som at kong Ludvig 16, ikke aksepterer det som skjer. Forteller konstabel Jaqùe.
Uttalelse fra soldatene på slottet i Versailles:
Vi hørte jo ingen ting, det var ikke jeg som stod vakt denne kvelden. Jeg har snakket med noen av de andre som jobbet, ingen har hørt noe fra kongefamilien. Forklarer anonym soldat.

Det har vært vanskelige tider med kongefamilien, det vet jeg. Men jeg kunne aldri tro at de bare dro sin vei. Det har vært så mye fint og bra på dette stedet, jeg hadde aldri hatt hjertet til å bare forlate det. Gråter soldaten Hénrié med et stort savn.

———————————————————————————–

Det sies at kongefamilien bare rømte i går kveld. Det er ikke lagt igjen spor eller lignende etter dem, det gjør denne saken umulig og løse. Men selvfølgelig skal vi gjøre det beste vi kan, vi gjør alt for vår kjære konge og dronning. Svarer konstabel Jaqùe med et heltemodig blikk.
Urolighet blant adelen og kirken!

Over 310 adelsmenn og prester har nå ingen aning om hva de skal gjøre. Det har kommet klager fra mange av borgerene, om hva som kommer til å skje og hva de skal gjøre. Forteller Vivién fra kirken. Jeg

Hvordan ting hadde vært hvis landet hadde forblitt uten konge og dronning.

Hvordan ting hadde vært hvis landet hadde forblitt uten konge og dronning.

skjønner godt at folket er urolige, kongen som styrer landet har forlatt dem. Legger hun til etter en lang tenkeperiode.
Dette er en stor sak for vårt land, siterer dommer Chairé Hàching. Dette kan forårsake store skader og stor mistanke i landet. Det er og vil bli vanskelig å holde styr på hva vi skal gjøre for landet uten kongen og dronningen. Jeg har ingen anelse og hva folket eller landet er villig til å gjøre uten noen som styrer hva som er lov og ikke, fortetter hun med en alvorlig oppførsel.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.