I går kveld måtte kongen sende soldater til stenderforsamlingen få dem vekk. Han misliker det som er i ferd med å skje. Tredjestanden krevde likestilling og endte med å lage sin egen nasjonalforsamling natt til i dag. Jeg var der da møtet startet, og det var intense forhold mellom de 1139 menneskene i salen. Alle snakket i munnen på hverandre og lagde et kaos uten like. Det ble ikke noe bedre da kirken og adelen krevde at hver part skulle ha én stemme hver, for det ville jo bety at folket tapte alle avstemningene. Det brøt ut i store diskusjoner under møtet og temperaturene steg betraktelig da redjestanden klart sa i fra at nå skulle de ha makten i landet. Dette ble det mye oppstyr om og adelen er sterkt i mot det som er i ferd med å skje. Jeg snakket med en mann fra andrestanden som sint forklarte meg at «Dette er absurd! Man kan da ikke la uviktige personer styre i et samfunn!» sa han sint. Men likevel var mange fra adelen enige med tredjestanden og endte med å slutte seg til dem. Møtet pågår fortsatt i dag, og forholdene der inne er heldigvis litt roligere.