Klasseblogg 8B 2017

B- klassens blogg

Bastillen blir stormet

Det er 14. juli å det har samlet seg mange folkemengder utenfor Basillen. Folk har tatt med seg masse med våpen og andre redskaper for å komme seg inn. De fikk våpnene av å plyndre våpenbutikker. Jeg spurte en av protestantene om hvorfor vi er samlet her. Han svarte » vi ble urolige siden kongen hadde samlet over 20 000 mann rundt Versailles».

Nå har folket kommet seg inn i Bastillen, å løper rett mot våpenlageret for å få tak i krutt og andre redskaper. Stemninga var ikke helt på topp. Folk løp rundt og skreik for å finne hverandre. Folk sto med våpnene rettet mot Bastillen. Tidligere har folk også stormet ett hotell lenger nede i byen. Der hadde folk også tidligere fått tak i muskettene sine. Til slutt ga soldatene ved Bastillen opp.

3 Comments

  1. Det var mye fakta og mange gode setninger. Bra jobbed

  2. Bra skrevet! Her får du ned deg mange gode fakta.

  3. Masse bra fakta

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2022 Klasseblogg 8B 2017

Theme by Anders NorenUp ↑