Klasseblogg 8B 2017

B- klassens blogg

Dramatisk storming av Bastillen

I går, 14. juli 1789 skjedde det dramatiske hendelser ved Bastillen. Store folkemengder flokket til området i sinne og opprør. Utstyrt med våpen strømmet de gjennom gatene, og til Bastillen. De ville ha kuler og krutt. I går var det en ypperlig dag å slå til på. Bastillen var nemlig lavt bemannet grunnet kostnadskutt. Under opprøret var det intens stemning og folk dyttet og dro i klærne til hverandre. Etter en liten stund brøt de ned dører og løp inn på området. De få mennene som var satt i bemanning fyrte opp kanoner og skjøt med andre våpen, dette skapte enda mere kaotiske tilstander. Mange ble dessverre drept, mange var livredde, og resten befridde de sju fangene som satt der. Bemannelsen på Bastillen prøvde å forhandle med opprørerne, men dette var de svert lite mottagelige for. Noen snek seg inn i selve festningen og en baker sparket guvernør Bernard-René de Launay i skrittet og henrettet han. De plasserte det avkappede hodet hans på en stake og bar det gjennom gatene. Vi kunne høre folk juble, så de mente tydeligvis dette var bra. Det var dramatisk en lang periode da det ble fyrt opp kanoner, men dette roet seg etter en stund. Til sammen ble 98 bønder og 1 soldat drept. Jeg fikk påført meg en skade i beinet, men ellers slapp jeg heldig unna. Feiringen pågår mest sannsynlig enda.

Bilde fra opprøret.

7 Comments

  1. DRIT BRA!!

  2. mange bra setninger

  3. Det var mye fakta og mange gode setninger. Bra jobbed

  4. Du skrivde mye bra

  5. Bra, Jane! Veldig fin artikkel

  6. Kjempe fint, mange bra setninger!

  7. Kjempe fint❤

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2022 Klasseblogg 8B 2017

Theme by Anders NorenUp ↑