Klasseblogg 8B 2017

B- klassens blogg

Uro, drap og urettferdighet

Uroen herjer over gatene i Frankrike. Drap, uro og urettferdighet er tre ord som kan forklare stormingen av Bastillen godt. Nå skal dere få høre hva som har skjedd.

Gleden over at kongen hadde gitt seg, ble kortvarig. Ludvig har soldater rundt hele Versailles, til sammen 20.000 soldater menn. Uroen har steget i folket i lang tid. Året var 1789 14 juli.
Jeg befinner meg nå midt i gatene utenfor Bastillen mens tusenvis av parisere skriker og hoier. Pariserne er helt gale og jeg er blitt sendt ned hit for å få med meg hva som skjer.
Alle butikkene i Paris sine gater har blitt plyndret for høygafler og generelt noe som de kan brukes som våpen. Stemningen her er mørk, det er overskyet, men fortsatt ikke kaldt. Det lukter svidd og det svir i øyene etter all røyken. Det er vanskelig å se etter all skytingen og alle kanonene som har blir tent. Hyggelig stemning er det ikke hvertfall. Døde mennesker overalt. I vannet og på bakken. Det var ikke noe fint syn. Blod overalt på gatene og mange er dekket i blod og skitt.

Det begynner å mørkne litt til. Pariserne hadde fått befridd alle fra fengselet og dessverre ble ganske mange drept i løpet av stormingen av Bastillen. Kommandanten ble myrdet og folket har avskilt huet fra kroppen og nå går pariserne med huet hans på en stokk gjennom gatene.
Det har etter dette blitt lagd en garde, som skulle beskytte nasjonal forsamlingen mot militære angrep fra kongen. 14. Juli er nå franskmennene sin nasjonaldag for å minne om denne dagen.

4 Comments

  1. Det var mye fakta og mange gode setninger. Bra jobbed

  2. Veldig bra! Fin artikkel

  3. Bra. Mye fakta og oversiktlig.

  4. Veldig bra

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2022 Klasseblogg 8B 2017

Theme by Anders NorenUp ↑