Kongefamilien rømmer!!

Dato: 20. Juni 1791
Av: Victoria lia Olsen

kong Ludvig 16 og familien var i går kveld på rømmen. Kongen kjørte en elegant hestedrosje ut av Paris i går kveld. Vi har en liten mistanke om at kongen er redd for å bli drept og derfor prøvde å forlate Frankrike for å få militær hjelp fra andre land.

Ikke langt fra grensen til Nederland, ble vognen stanset. I vognen satt kongefamilien og noen tjenere. Kongen var sint og nektet å snakke med noen. Kongen og de andre ble sendt tilbake til Paris. Når de kom tilbake til Paris sto det store menneskemengder å tok imot dem med iskald taushet.

Jeg spurte en av mennene som var til stede når kongen kom tilbake, om hva som kommer til å skje med kongen videre.
– vi håper han blir holdt til fange!! Og at han aldri kommer ut igjen!! Vi vil ikke ha han som konge. Svarer mannen veldig sint.
image

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.