Kong Ludvig.16

Kong Ludvig.16
Ludvig.16 (1754-1793) var kongen av Frankrike under revolusjonen. Han skulle egentlig ikke bli konge, men hans to eldre brødre døde så da var det han som skulle bli konge. Han var aldri oppdratt til å bli konge og han ville egentlig ikke bli konge, han ville bli en familiemann isteden. Han var svært ubesluttsom og mange mente han var en dårlig konge. Kong Ludvig var veldig glad i å jakte som mange konger var. Han giftet seg med Marie Antoinette i 1770 og de ble begge henrettet i 1993. Ludvig var 34 da den store revolusjonen brøt ut i 1789. I 1789 kalte til og med kongen inn en nasjonalforsamling for første gang på 175 år. Ludvig prøvde også i 1791 å flykte, men fikk det ikke til.

Forfatter: Jørgen E

Hei, jeg heter Jørgen, jeg går på Skrim ungdomsskole og jeg liker fotball.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *