Kongefamillien flykter for livet

Det kunne virke som at kongen har akseptert det som nå har skjedd, men i virkeligheten så ønsker han å knuse revolusjonen. Han som en konge vil jo ikke ha revolusjon for han kan miste litt av makten sin, og han kan miste alt og til og med ikke være konge lenger. For å få til og knuse revolusjonen måtte han dra til andre land og spørre om militærhjelp. Kongen hadde med seg Kongefamillien og noen tjenere.

En juninatt i 1791 rullet en meget fin hestedrosje ut av Paris, i byen Varennes dette var ikke langt fra grensen til Nederland, ble vognen dem stanset han hadde med seg kongefamilien og noen få tjenere. Dem er i ferd med å rømme fra landet sier grensevakten, dem ble raskt sendt til bake til Paris. Hvor dem fikk en iskald taushet dem ble ikke tatt i mot veldig godt, fordi det var folket som tok kongefamilien i mot og folket likte jo ikke kongefamilien mye. Kongefamilien blir fanget dem klarer ikke og dra ut på flukten og dra til et annet land, disse blir tatt til fange i Varennes i juni 1791 dem hadde med sine to barn ut på denne flukten.

Det sies at en av tjenerne til dem som stoppet Kongefamillien, sier at kongen så ganske stresset ut og redd ut. Det samme så dronningen ut når dem ble stoppet, en post man sier at kongen skal jo være stor og mektig som han uttalte seg for og være. Men når vi ser han her ser han ut som en pingle som er redd og liten, dem blir jo ganske raskt sendt tilbake til Paris der dem skal bli fanget og folket håper på at han snart ikke er konge og at han der skal avsettes som en konge. Folket jubler for og tatt kongen til fange.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *