Kongen på flukt

I Julinatt i 1791 flykte kongen av Frankrike fra Frankrike, nå hadde han sittet å hatt husarrest i Paris i to år. Han ønsket å knuse revolusjonen å få hjelp fra andre land. Han skulle flykte til Nederland, men ble sendt tilbake.

I 1791 rullet kongefamilien utkledd i tjener klær ut av Paris på vei til Nederland. Han reiste i en flott hestevogn, passasjerene var kongefamilien og noen tjenere. Det virket som han hadde godtatt det som hadde skjedd, men det gjorde han ikke. Han ville knuse revolusjonen og trengte militær styrke fra andre land. Siden mange i adelen hadde flyktet til Nederland var det enklere å skaffe hjelp der. Når de bar i byen Varrennes som lå ved grensen skulle de bytte vogn og da ble han gjenkjent av en postmann og arrestert. Han ble sendt tilbake til Paris. Når han kom til Paris ble han ikke møtt med jubel, han ble møtt med en iskald taushet og stygge blikk. Tenk en konge som flyktet fra sitt eget land. Han var ikke godt likt fra før, men nå var det ingen som likte han. Vi snakket med postmannen og han hadde jobbet med frimerker og mange av de hadde bildet av kongen og han gjenkjente kongen med en gang. De som reiste med konge har etter hans død sagt at han så redd og stresset ur hele veien. Flukten til kongen kan nok kalles for en stor mislykke.

Kongen på flukt

Forfatter: Jørgen E

Hei, jeg heter Jørgen, jeg går på Skrim ungdomsskole og jeg liker fotball.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *