Den franske revolusjonen begynnelse-slutt

Slagordet for revolusjonen i Frankrike er brorskap, likhet og frihet.
Hvorfor den franske revolusjonen er så viktig:

Hvorfor den franske revolusjonen ble så viktig: var at når Bastillen ble stormet den 14 juli 1789, så ble det under nasjonaldagen. Det var et fengsel i Paris og det heter Bastillen blir stormet, dette ble stort og starten på den franske revolusjonen dette er også Frankrikes nasjonaldag den 14 juli 1789.
Hva førte revolusjonen i Frankrike til?

Det som var før revolusjonen var at det var en eneveldig konge, og folket før revolusjonen ønsket seg frihet, brorskap, og likhet, at makten skulle fordeles. Mange kvinner og menn var uenig i 1 2 og 3 standen, og dette førte til en revolusjon i Frankrike det hele startet med stormingen av Bastillen det var et fengsel i Paris. Dette skjedde den 14 juli 1789 og den 14 juli 1789 ble nasjonaldagen i Frankrike og det er nasjonaldagen til Frankrike i dag.

Hva slags virkninger fikk revolusjonen?

Etter hvert i revolusjonen så utviklet terroren seg til et rent terrorstyre, alle fryktet for livet sitt det var nesten bare krig. Og når dette da hadde startet så kom Frankrike i krig med andre stormakter, i tillegg til noen avbrudd av krigen så skulle denne krigen til sammen vare helt til 1815. Den franske revolusjonen førte jo til grusomheter og krig, men etter hvert skapte denne krigen en inspirasjon for folk i Europa. Dette spredte seg mest til de som ville ha mer rettferdige samfunn.

Kongens henrettes
Bønder

Revolusjonen ble ferdig etter noen år, kongen Ludvig den 16. Avsettes som en konge han blir henrettet etter dette, dronningen Marie Antoinette ble henrettet noen måneder senere en Ludvig den 16.
Vennlig hilsen Andreas blogg•

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *