Bastillen er stormet!

Bastillen som blir stormet

14. Juli danser mengder av mennesker, de er hoppene glade. De synger og ler rundt kommandant Bernard René de Launey. Bastillen er stormet og kommandanten er myrdet. Jeg var der og det var ikke like god stemning for Ca 5 timer siden.

Kl 11.00 har mengder av mennesker samlet seg utenfor Bastillen som er ledet av kommandanten Bernard René de Launey. De var lei, nå skulle de skremme kongen. De skulle frigjøre de syv fangene som satt i Bastillen, og stjele våpnene. Det var en ganske dyster stemning og de håpet på at de ikke skulle mistet noen nære. Kongen ville ikke godta dette og det var da de gikk til angrep. Kommandanten hadde så klart mange soldater som skulle hjelpe han med å overvinne de mange tusener av sinna bønner. Det er foreløpig meldt 76 drept og 247 skadet, men tallene kan øke. Etter hvert så det ut som at kommandanten hadde vunnet, men det var da det skjedde. De 20.000 soldaten som kongen sendte hadde vendt seg mot han og nå skulle de også angripet Bastillen. De ble møtt med høy jubel og glede. Nå ga kommandanten opp, han hadde gitt opp, men folket var fortsatt ikke fornøyd, de halshugde kommandanten og nå var det fest. Alle bønnene bar fornøyde. «Jeg er veldig glad nå, nå er det vi som har vunnet» sa en av de mange overlevende. Mange bønner mente at dette var det riktige gjøre og at de fikk som fortjent. Vi intervjuet kjetiil som var bonden som fikk det siste salget på kommandanten. Han likte ikke å drepe, men akkurat kommandanten mente han at det deilig å ta livet av. Han var veldig fornøyd når soldatene kom, men han mente at de ikke hadde trengt dem. Han er for revolusjonen fordi han vil ha likestilling i samfunnet.

Vi vet ikke hva dette leder til, men håper at dette er starten på en forandring. Dette var den første seieren til folket og forhåpentligvis ikke den siste.

3 thoughts on “Bastillen er stormet!

  1. Håkon sier:

    Ganske bra, du har skrevet mye. Skulle bare ønske litt avsnitt

  2. Marthe B sier:

    Bra, at du har med navnet på kommandanten.

  3. Emma M sier:

    Bra, du har fått med mye riktig fakta👍🏼

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *