Bonde på 1789 tallet

Jeg er en bonde jeg er ganske fattig, jeg har ikke noe frihet. jobber kjempe masse og tjener ingenting knapt sånn at jeg har et sted og bo å mat, mens adelsmennene jobber nesten ingenting og er rike. Jeg vil storme Bastillen jeg mener at kongen ikke er rettferdig mot folket som som meg, vi som er fattige og tjener knapt til og overleve med mat og et sted og bo må betale 10% skatt av alt vi eier, mens adelsmennene som tjener godt og store mengder og disse adelsmennene må ikke betale skatt. Dette er ikke rettferdig og han som står bak dette er kongen, han syns det er greit fordi hvis han sjøl har det bra så syns han at det er det viktigste, han er en konge som driter i om andre betaler skatt. Jeg som en bonde som er en av de fattigste i Frankrike føler meg nesten som en slave, jeg liker ikke hvordan han bestemmer og bare kan sitte i godstolen sin å befale våre, vi må skaffe kjøtt og melk fra kuene sånn at han kan ha dette på slottet og for at han skal ha det bra der, dette er veldig urettferdig vi sliter oss ihjel det er bøndene som gjør at verden går rundt. Jeg hater mildtsakt å bo i Frankrike Ludvig den 16. Er en veldig dårlig konge.

3 thoughts on “Bonde på 1789 tallet

  1. Hazhir A sier:

    Veldig bra du later som at du er der

  2. Kostya V sier:

    Veldig bra skrevet! Du får virkelig fram følelsene til bonden du later som. Du nevner også noen fakta som sier ganske mye om hvordan det var for bønder på den tiden.

  3. Emma W sier:

    Bra, mye riktig info. Du lever deg virkelig inn i tankene til bonden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *