Kongen flykter!

Den 20.juni prøvde kongen å flykte fra landet, men han ble stoppet og tatt tilbake til Paris. Noen måneder tidligere måtte han forlate Versailles for å leve i Paris. Det skal ha vært sagt at han skulle til Nederland for å få med seg flere soldater.


Den 20. Juni prøvde kongen og familien hans å flykte til Nederland, vi er ikke helt sikre hvorfor, men mange tror det er for å få med seg flere soldater for å kjempe mot revolusjonen. En annen grunn for at han prøvde å flykte var at han var redd for å bli drept, så han bestemte seg for å rømme fra landet.
Når de dro hadde de på seg tjener klær, sånn at de ikke skulle bli kjent igjen. Det var sagt at de reiste med hest og vogn, og at han skulle bytte hest i Varennes. Men på grensa ble de tatt, siden de viste seg offentlig. De ble tatt av en postmann, Adam, som sier at han kjente igjen kongens ansikt fra et frimerke. Vi fikk spørre han noen spørsmål om denne saken.

«Hvordan klarte du å kjenne igjen kongen fra et frimerke?»
«Jeg er en postmann, jeg ser det frimerket hele tiden, heldigvis kom kunnskapen om frimerker til bruk.»
«Hvordan var reaksjonen til de rundt deg når du sa at det var kongen?»

«De så litt skeptisk ut på meg først, men så var det en vakt som så det jeg gjorde, også ba han de å ta de til fange.»
«Hvordan føltes det etterpå?»

«Det føltes godt, men jeg visste ikke at de skulle prøve å rømme fra landet før litt senere, jeg bare så at det var kongen også sa jeg det til vaktene.»
Etter kongen og dronningen ble tatt til fange, ble de fraktet til Paris igjen. Når de ankom var ikke folket det man ville kalt glad. De følte at kongen hadde sviktet dem, siden de var i en helt katastrofal krise, etter det ble kongen og dronningen tatt til fange. Det er ikke sagt noe videre, men vi vil fortsette å rapportere om det kommer opp mer om denne saken.

One thought on “Kongen flykter!

  1. Emma M sier:

    Bra, du har fått med mye fakta👍🏼

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *