Kan disse dyrene bli borte?

Tigeren er en av de mest truede dyreartene, nesten bare 3200 lever utenfor fangenskap

Tigeren er en av de mest truede dyreartene, nesten bare 3200 lever utenfor fangenskap

Vi mennesker deler veden med flere skapninger, nemlig dyrene. Det finnes rundt 7,77 millioner forskjellige arter. Dessverre blir der færre og færre, og det er mennesker sin skyld. Vi brennes skoger, skyter dyr og fjerner dem fra hjemmene deres. Det finnes mange truede
dyrearter, noen eksempler er fjellgorilla, kjempepanda og tigere.

En fri løve ute i villmarken

En fri løve ute i villmarken

Krypskyttere, mennesker som skyter dyr for å få skinn eller horn. Det er ikke lov å være en krypskyttere, men noen gjør det i henmlighed. De går etter elefanter for støttenner, neshorn for horn og løver for skinn. Heldigvis finnes det spesielt trente folk som kan arrestere disse krypskytterne.

Dypt inne i regnskogen bor det forskjellige typer aper og gorillaer. Disse mister hjemmene sine fordi vi brenner skogene de bor i. Mennesker brenner det for å får tak i tre og energi. Flere aper blir tatt til fange for å bo i dyrehager, mens andre må rømme til en annen skog.img_1036

Det er mye vi kan gjøre for å redde disse dyrene. Vi kan demonstrere mot å brenne ned regnskoger, vi kan donere penger til aksjoner som redder dyr eller vi kan bli mer miljøvennlige så isen ikke smelter. For hvis isen smelter så dør isbjørnene, pingvinene og flere arter av sel og fisk. Så alle må gjøre sitt for å redde dyrene.

 

Kilder: NRK.no (https://www.nrk.no/natur/verdens-10-mest-truede-dyr-1.6930353)